• Winterkampioen onderuit in Den Haag

  Zaterdag speelde BZ Dames 1 hun eerste wedstrijd na de winterstop, waar zij als Winterkampioen de rust ingingen. Het eerste team van Den Haag stond op het programma en dat is nooit een makkie voor de Bodegraafse dames. Vooral niet als er in Den Haag wordt gespeeld, waar het zwembad heel breed is. Dus de ploeg maakte zich op voor een spannende pot. Eindstand: 9-6.

  Onder leiding van interim aanvoerster Gaby de Wit, wist BZ de score te openen met een buitenaards doelpunt van afstand. Maar Den Haag wist ook snel daarna het doel te vinden. Met doelpunten van Kaylee Schellingerhout en Jennifer den Besten maar ook nog twee maal van de Hagenezen was het einde eerste periode 3-3.

  In periode twee en drie bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. Doelpunten en persoonlijke fouten gingen over en weer. Bijzonder bij BZ was de rentree van Kim de Vor. Zij voegt zich de rest van het seizoen weer bij Dames 1, ter vervanging van Daphne Groenendijk (zwangerschap) en Niki Hukker (reizen/werken).

  Met een voorsprongetje van 5-6 ging de uitploeg de laatste periode in. Maar die voorsprong verdween als sneeuw voor de zon naar een 7-6 achterstand. Het was een rommelige periode voor BZ, die het niet meer lukte tot scoren te komen. Daar tegenover werd er in de verdediging slecht overgenomen waardoor Den Haag een aantal grote kansen kon inschieten. Hiermee was de eindstand na vier periodes 9-6 in het voordeel van Den Haag.

  Ondanks de nederlaag staat BZ nog wel op de eerste plek. De volgende wedstrijd is pas op 3 februari. Dan nemen zij het, wederom uit, op tegen KZC in Beverwijk.

  Doelpunten: Kaylee Schellingerhout 3, Gaby de Wit 2, Jennifer den Besten 1
  Periodestanden: 3-3, 5-4, 5-6, 9-6