• Winst voor BZ dames 1 in laatste 13 seconden

  Met nog drie wedstrijden te spelen dit seizoen, mocht Dames 1 naar Leiden om tegen ZVL 4 de drie punten veilig te stellen. In de thuiswedstrijd waren het de Leidenaren die de winst naar zich toetrokken. Maar om als
  tweede te eindigen was het van belang dat BZ zou winnen. En dat lukte, maar ging niet vanzelf. Eindstand: 5-6.

  Met een duidelijke missie sprongen de dames het frisse water in van het nieuwe zwembad van ZVL. Helaas bleken het scorebord en daarmee ook de klok en 30 secondeklokken niet te werken. Een uitdaging voor beide teams. Want waar je bij waterpolo constant ‘op de klok speelt’, was dat nu onmogelijk.

  Vanuit die extra moeilijkheidsgraad werd de wedstrijd uiteindelijk ook beslist. Waar het eerst ZVL was die de leiding nam, kwam BZ daarna langszij en scoorde vier keer op rij. Toen was het toch weer ZVL die terugkwam in de wedstrijd en zo stond het 13 seconde voor het laatste fluitsignaal nog 5-5.

  Maar toen kwam daar, met nog 13 seconden te spelen, de manmeer voor BZ. Meteen nam coach Kors een tactische time-out. De tijd zou worden uitgespeeld en via de vrije man zou het winnende doelpunt moeten volgen. Vanaf de wisselbank werd luid meegeteld. Met nog 5 seconden te spelen kwam Nicole van Jaarsveld in een schotpositie maar raakte de lat. De bal ketste weg maar kwam toch in handen van ZVL. Al meetellend in het hoofd, leek het tijd.

  Echter ging ZVL nog in de tegenaanval en kwamen zij met twee dames vrij voor het doel. Niemand begreep waarom de wedstrijd nog niet was afgefloten, maar het spel ging door. Een schot van ZVL volgde, maar deze werd knap gestopt door keepster Astrid! De dames van BZ keken naar de jurytafel. Nog steeds geen tijd? Dan weer een time-out van Kors. Dat gaf tijd om naar de overkant te gaan en op te stellen.

  De bal ging vervolgens even rond en toen naar Kaylee Schellingerhout die geen seconde (want die waren nu écht bijna om) twijfelde en raak schoot in de kruising. 5-6! Maar ook op dat moment had het laatste fluitsignaal nog niet geklonken en gaf de jury aan dat er nog 3 seconde te spelen was. Met twee extra verdedigers in het doel bij Astrid werd dan toch echt het laatste schot gestopt.

  Hiermee heeft BZ Dames 1 een belangrijke zegen binnengesleept. Met nog één punt in de komende twee wedstrijden stellen zij de tweede plaats vast. Zaterdag 13 april spelen zij hun laatste thuiswedstrijd tegen Katwijk, om 18.00 uur in de enige echte Kuil.

  Doelpunten: Karen Weerd 2, Kaylee Schellingerhout 2, Jennifer den Besten 1, Kim de Vor 1
  Periodestanden: 2-2, 2-4, 4-4, 5-6

  Foto: Keepster Astrid, die opnieuw in deze wedstrijd een belangrijke rol speelde!