• Open Water Bodegraven: Een dag vol sport en plezier in de Oude Rijn!
   
  Welkom bij Open Water Bodegraven, hét jaarlijkse evenement dat zwemmers en sportliefhebbers samenbrengt voor een dag vol uitdagingen en plezier in de prachtige omgeving van Bodegraven. Dit jaar vindt het evenement plaats op 15 juni en heeft een speciale verrassing in petto: de introductie van Beachpolo in de Sluis!

  Zwemwedstrijd in de Oude Rijn

  Het open water zwemmen is al jaren een begrip in Bodegraven. Deze editie bieden we wederom een spannende zwemwedstrijd voor zowel prestatiezwemmers als recreanten. Met afstanden variërend van 250 meter tot 5000 meter, is er voor iedereen een geschikte uitdaging:

  - **250 meter (€ 10,00)**
  - **500 meter (€ 10,00)**
  - **1000 meter (€ 10,00)**
  - **2500 meter (€ 15,00) - start bij Fort Wierickerschans**
  - **5000 meter (€ 15,00) - start in Nieuwerbrug**

  Voor de jongste deelnemers hebben we speciale minioren programma’s voor slechts € 2,50. Wil je meerdere afstanden zwemmen? Voor elke volgende afstand betaal je slechts € 7,00 extra.

  **Verzamelpunt en Transport:**
  Op 15 juni verzamelen de zwemmers zich bij de organisatie (meer informatie volgt via e-mail). Vanaf daar worden ze met bussen van Verhoef naar de respectieve startlocaties gebracht.

  **Inschrijven:**
  Recreanten kunnen zich inschrijven via dit formulier, terwijl prestatiezwemmers zich aanmelden via Olowis. (kan je het PDF'je aan het woord OLOWIS linken)
  Alle deelnemers aan de zwemwedstrijd krijgen na afloop een heerlijk bolletje ijs van 'De Zoete Inval' als verfrissende beloning.

  Nieuw dit jaar: Beachpolo in de Sluis

  We zijn trots om dit jaar een nieuw onderdeel aan ons evenement toe te voegen: Beachpolo! Deze snelle en spectaculaire variant van waterpolo vindt plaats op een opblaasbaar veld van 10 bij 15 meter in de historische Sluis van Bodegraven.

  **Speelwijze:**
  Er wordt gespeeld met een keeper en drie veldspelers. Zonder hervatting na een doelpunt gaat het spel direct verder, waardoor de wedstrijden kort en intens zijn.

  **Teams:**
  We verwelkomen Bond- en Regioteams voor zowel dames als heren. Het toernooi begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur, afhankelijk van het aantal inschrijvingen speelt elk team ongeveer drie wedstrijden.

  **Inschrijven:**
  Teams kunnen zich aanmelden via Tournify. Op de dag zelf gebruiken we de Tournify-app om teams te informeren en het speelschema te delen.

  Gezellige afsluiting en terras bij Restaurantje aan de Rijn

  Aan de rand van het Beachpoloveld en bij de finish van de zwemwedstrijd ligt het terras van Restaurantje aan de Rijn. Hier kunnen toeschouwers genieten van het sportieve spektakel onder het genot van een hapje en een drankje. Na afloop van het Beachpolotoernooi ontvangen de deelnemers een schaal bittergarnituur, aangeboden door Restaurantje aan de Rijn, zodat ze samen kunnen napraten over deze sportieve dag.

  Kom op 15 juni naar Bodegraven voor een dag vol sportieve uitdagingen en gezelligheid tijdens Open Water Bodegraven. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen!