• Zwemster Julia Bannatyne wint op Zuid-Hollandse kampioenschappen

  Op de Zuid-Hollandse kampioenschappen voor minioren lieten de jonge zwemmers van BZ&PC zich goed zien. De wedstrijd was verdeeld over 2 dagen.

  De opvallendste prestaties waren van de 10-jarige Julia Bannatyne. Ze werd met dikke persoonlijke records 1e op de 100 meter rugslag in 1.23.15, 2e op de 100 meter vlinderslag en 100 meter vrije slag. Tot slot ook nog eens 3e op de 200 meter wisselslag.

  Ook de 11-jarige Thijs van Kints liet zich zien. Hij verbeterde zich goed met diverse persoonlijke records en top 10 plaatsen. De 100 en 200 meter vrije slag was hij het meest tevreden over. Ook de eveneens 11-jarige Kas Grosveld was op dreef op de 100 meter vrije slag met een 5e plaats.  

  Voor de 8-jarige Jessica Bannatyne en Mink de Heij was het hun eerste echte grote wedstrijd. Ondanks dat ze zelf nog een jaar jonger zijn hadden zich op meerdere afstanden gekwalificeerd in de jongste leeftijdscategorie.  Het was en mooie eerste kennismaking waar ze lekker zwommen en ook nog eens veel van hebben geleerd

   

   

  Foto: Thijs van Kints, Mink de Heij, Julia Bannatyne, Jessica Bannatyne en Kas Grosveld