• Op 15 juni vindt het waterspektakel plaats tussen Nieuwerbrug en het centrum van Bodegraven. Eindelijk kunnen triatleten, zwemmers en waterpoloërs weer de Oude Rijn bedwingen. De scheepvaart wordt tussen 10.00 uur en 16.00 uur omgeleid om plaats te maken voor de sportievelingen.

  Inschrijven  
  Wedstrijdzwemmers schrijven zich in via het voor hen bekende Olowis-systeem. Recreanten en sportieve zwemmers die de 2,5 km of de 5 km willen zwemmen, sturen een e-mail naar: openwater@bzpc-bodegraven.nl en ontvangen vervolgens aanvullende informatie. De verschillende afstanden en zwemcategorieën staan op de website en in de bijgevoegde folder.

  In het verleden heeft BZ&PC diverse edities van het Open Water Zwemmen georganiseerd. Het publiek en het mooie weer maken dit tot een prachtig evenement. Dit jaar voegen we een nieuw element toe aan het evenement: Beachwaterpolo. Hiervoor zal er een opblaasbaar waterpoloveld in de sluis geplaatst worden. Inschrijven kan via Tournify: https://www.tournify.nl/live/beachpolobzpc

  Vrijwilligers  
  Om het evenement in goede banen te leiden, zijn we nog op zoek naar bootjes die meevaren en 'kantjeslopers' die langs het water de 2,5 km of 5 km meelopen met de zwemmers. Voor het Beachwaterpolo zoeken we nog scheidsrechters en juryleden. Wil je helpen als vrijwilliger? Heel graag! Meer informatie vind je op de website of stuur een e-mail naar:

  waterpolo@bzpc-bodegraven.nl  
  openwater@bzpc-bodegraven.nl