• Dit weekend mocht Heren 1 in de eerste competitiewedstrijd aan de bak. De Linge Heren 1 was na een puntloos jaar in de eredivisie opzoek naar punten in de eerste klasse. BZ&PC had na de lastige bekerwedstrijd in Vriezenveen zin in deze krachtmeting.

  Het eerste part begon met een snelle voorsprong van de Linge, maar BZ&PC liet zien dat ze hier niet van schrokken, met doelpunten van Joey Schellingerhout en Rick Sandifort stonden de mannen van Herman van Tongerloo 2-1 voor. Het eerste part ging gelijk op en met een mooie goal van Luke Rijnbeek eindigde het eerste part met een 3-3 stand.

  Het tweede part was een lastige voor BZ&PC. De mannen kwamen goed op een 6-5 voorsprong met nog 5 minuten te spelen dankzij de doelpunten van Joey Schellingerhout (2x) en Rick Sandifort. De tweede helft van dit part was echter een ander verhaal. De Linge liet zien dat ze zeker wel ervaring op hadden gedaan in de Eredivisie en waren dit gedeelte veel effectiever dan de mannen van Herman van Tongerloo. Deze effectiviteit zorgde voor een 6-9 stand na de eerste helft van deze wedstrijd.

  Na een tactische peptalk van Herman van Tongerloo moest Heren 1 laten zien dat ze de veerkracht hebben die ze heel deze voorbereiding al laten zien. Maar na twee goals van de Linge en een goal van Luke Rijnbeek keek BZ&PC nog steeds tegen een 7-11 achterstand aan. Maar toen gebeurde het, BZ&PC kwam steeds meer in zijn eigen spel en dit resulteerde niet in één goal, maar in 4 op een rij. Joey Schellingerhout, René Peek (2x) en Luke Rijnbeek wisten allemaal het net te vinden. BZ&PC had de aansluiting gevonden en ging met een mentale voorsprong het laatste kwart van de wedstrijd in.

  Het vierde part was een echte waterpolo strijd waar je als publiek alleen maar van kan smullen. Na enorm goed spelen door de mannen van BZ&PC met doelpunten van Rob Peek en Luke Rijnbeek was de stand nog steeds niet in het voordeel van de thuisploeg 13-14. Heren 1 met doelman Niels Zwijnenburg liet een enorm goede verdediging zien en wist met 3 doelpunten van Joey Schellingerhout, Luca Groenendijk en Henk Suur eindelijk een voorsprong van 2 doelpunten op het scoreboard te zetten 16-14. Ondanks de 16-15 wist de Linge niet meer langs zij te komen, ze namen zelfs de keeper mee de aanval in na een time-out. Als kers op de taart miste de Linge hun laatste aanval en mocht Joey Schellingerhout de bal in een leeg doel schieten. Joey zou Joey niet zijn als hij dit niet binnenkant kruising deed. Heren 1 wint met 17-15 deze ware kraker.

  Volgende week mogen de mannen naar Borculo voor de wedstrijd tegen Schuurman BZC, Hier mogen de mannen hun vorm doorzetten in het Oosten. De volgende thuiswedstrijd van Heren 1 is op 30 september om 20:15 tegen SVH heren 1, Wederom een echte kraker.

  Doelpunten BZ&PC:
  Joey Schellingerhout 6, Luke Rijnbeek 4, René Peek 2, Rick Sandifort 2, Luca Groenendijk 1, Henk Suur 1, Rob Peek 1.

  Hier komt de eerste regel tekst ... (vul hier aan)