• Afgelopen zaterdag vond de laatste thuiswedstrijd van onze dames plaats. Met een overwinning zouden de dames zich definitief verzekeren van de tweede plaats in de competitie.

  Deze avond stond Katwijk D1 op het programma, een team waartegen onze dames eerder in het seizoen slechts met één doelpunt verschil wisten te winnen. Het kon dus zomaar een spannende wedstrijd worden.

  Dit leek tijdens het eerste part ook zo te zijn. De wedstrijd begon moeizaam en onze dames kwamen zelfs op achterstand te staan. Dankzij twee doelpunten van Kaylee Schellingerhout stond het aan het einde van het eerste deel gelijk: 2-2.

  Tussen de parten door wist coach Kors de dames op scherp te zetten, en dat was te zien. In het tweede part slaagde Katwijk er niet in om te scoren, terwijl onze dames maar liefst zes doelpunten wisten te maken. Aan het einde van het tweede deel stond het dus 8-2 in ons voordeel.

  Met de spanning eraf zag je dat de dames de rest van de wedstrijd meer ontspannen speelden. Ondanks de fysieke intensiteit van het spel, kwamen onze dames niet meer in de problemen.

  De eindstand van de wedstrijd werd uiteindelijk 16-5, een overtuigende overwinning dankzij goed samenspel en het behouden van kalmte. Een welverdiende zege waardoor onze dames keurig op de tweede plaats in de competitie zijn geëindigd.

  Volgende week reizen de dames af naar Zaandam voor de laatste wedstrijd van het seizoen.

  Periodestanden: 2-2, 8-2, 12-3, 16-5
  Doelpunten BZ&PC: Kaylee Schellingerhout 7, Karen Weerd 3, Lisa Stolwijk en Gaby Hukker 2, Jennifer den Besten en Kim de Vor 1.