• Deze zaterdag middag mocht de ploeg van Herman van Tongerloo aantreden tegen De Treffers uit Rosmalen. Na de oorwassing in de manmeercup finale in 2022 waren de Treffers natuurlijk uit op “revanche”

  De eerste periode begon moeizaam voor de mannen uit bodegraven. De Treffers liet zien dat ze de 3 punten in Rosmalen wilde houden en BZ had moeite alle kansen af te maken. BZ kan ondanks de 2 doelpunten van Luca Groenendijk en Joey Schellingerhout zelfs op een 4-2 achterstand. Gelukkig wist BZ&PC na een mooi uitgespeelde man-meer Henk Suur te bereiken om dit part te eindigen in een 4-3 start.

  In de tweede periode kwamen De Treffers nog wel op een 5-3 voorsprong, maar Joey Schellingerhout en Henk Suur zorgde met hun doelpunten voor een gelijke stand. Hierna ging dit tweede part gelijk op, maar door de doelpunten van Luca Groenendijk(2x) en Stefan Sterk eindigde de tweede periode in een 7-8 stand voor de mannen uit Bodegraven.

  De derde periode was een verdedigende “masterclass” door de mannen uit Bodegraven. De Treffers wist in deze periode het net niet te vinden. BZ daarentegen wist via Joey Schellingerhout en Rob Peek deze periode te eindigen met een 7-10 stand.

  De vierde periode leek het toch echt wel alsof de Treffers vermoeid waren waardoor BZ&PC via Luca Groenendijk, Rob Peek, Joey Schellingerhout en Rick Sandifort op een 8-14 voorsprong kwam. De Treffers maakte nog wel 3 doelpunten op rij, maar Joey Schellingerhout mocht de stand beslissen op een 11-15.

  Periodestanden: 4-3, 7-8, 7-10, 11-15.

  Doelpunten BZ&PC: Joey Schellingerhout 5, Luca Groenendijk 4, Henk Suur 2, Rob Peek 2, Stefan Sterk 1, Rick Sandifort 1.