• Vrienden van BZ & PC

 • De Vrienden van BZ&PC steunen BZ&PC financieel als de vereniging zelf geen middelen heeft voor bepaalde zaken. De aanvraag voor deze steun moet voldoen aan de doelstelling “Jeugd in de breedte, Topsport in de hoogte”.

 • Met andere woorden, ondersteund het ‘iets’ voor alle jeugd van BZ&PC, of ondersteund het ‘iets’ om BZ&PC naar een hoger niveau te krijgen. Het doel is dus om BZ&PC verder te helpen om bijzondere uitgaven of activiteiten die niet standaard in de begroting zijn opgenomen. Dit geldt voor alle afdelingen, dus voor Sterrenplan, synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen en waterpolo.

  Hoe doen we dat?
  Ieder voorjaar krijgen we vanuit BZ&PC aanvragen voor een gerichte financiële ondersteuning. Dit kan bijvoorbeeld zijn een zwemclinic, een geluidsysteem of polodoeltjes. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van BZ&PC worden alle aanvragen besproken en de voor en tegens tegen elkaar afgewogen. En na een uiteindelijke stemming onder alle aanwezige “Vrienden” wordt bepaald of een aanvraag wordt gehonoreerd of niet.

 • Clinic synchroonzwemmen
 • Wie kunnen “Vriend van BZ&PC” worden?
  Iedereen kan “Vriend van BZ&PC” worden. Momenteel zijn er ruim 50 Vrienden. Dit zijn (oud)leden, ouders van leden maar ook mensen die BZ&PC een warm hart toedragen.  Voor € 100,00 per jaar ben je Vriend maar als dat teveel is, is € 50,00 het minimum per jaar. Meer dan € 100,00 mag natuurlijk ook.

 • Wat krijg je als “Vriend van BZ&PC”
  Je hebt inspraak in de besteding van de middelen tijdens de Algemene Ledenvergadering. Deze vergadering gaat traditioneel gepaard met een geweldige wijnproeverij onder leiding van Tom en Rob Schaafsma. Daarnaast wordt er ieder jaar geprobeerd een extra activiteit te organiseren, zoals bijvoorbeeld varen in Amsterdam, wandelen door de polder of een gezellige borrel. Het is een leuke manier om zonder verdere verplichtingen betrokken te zijn bij BZ&PC.

 • Hoe word je lid?
  Lid worden kan eenvoudig door een mail te sturen naar vrienden@bzpc-bodegraven.nl. Ook voor vragen kun je hier uiteraard terecht.

 • Waar hebben de Vrienden van BZ&PC onder ander aan bijgedragen:
  – Trainingsattributen en promotie materiaal voor het Sterrenplan
  – Diverse zwem-, synchroonzwem- en waterpolo clinics
  – Geluidsinstallatie
  – Vervanging kleding Zwammie (mascotte van BZ&PC)
  – Flatscreens in Clubhuis De Zwamkuil
  – Schoolwaterpolotoernooi
  – Headphone voor het synchroonzwemmen