• Vrienden van BZ

 • De Vrienden van BZ&PC steunen BZ&PC financieel als de vereniging zelf geen middelen heeft voor bepaalde zaken. De aanvraag voor deze steun moet voldoen aan de doelstelling “Jeugd in de breedte, Topsport in de hoogte”.

 • Met andere woorden, ondersteund het ‘iets’ voor alle jeugd van BZ&PC, of ondersteund het ‘iets’ om BZ&PC naar een hoger niveau te krijgen. Het doel is dus om de vereniging verder te helpen waarbij BZ&PC zelf hiervoor niet de middelen heeft. Dit geldt voor alle afdelingen, dus voor Sterrenplan, synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen en waterpolo.

  Hoe doen we dat?
  Ieder voorjaar krijgen we vanuit BZ&PC aanvragen voor een gerichte financiële ondersteuning. Dit kan bijvoorbeeld zijn een zwemclinic, een geluidsysteem of polodoeltjes. Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van BZ&PC in april worden alle aanvragen besproken en de voor en tegens tegen elkaar afgewogen. En na een uiteindelijke stemming onder alle aanwezige “Vrienden” wordt bepaald of een aanvraag wordt gehonoreerd of niet.

 • Clinic synchroonzwemmen
 • Wie kunnen “Vriend van BZ&PC” worden?
  Iedereen kan “Vriend van BZ&PC” worden. Momenteel zijn er ruim 40 Vrienden. Dit zijn leden, oud-leden en ouders van leden van BZ&PC.  Voor € 100,00 ben je Vriend, maar als dat teveel is, mag € 50,00 ook. Meer dan € 100,00 mag natuurlijk ook. 99% van de contributie gaat naar de vereniging.

 • Wat krijg je als “Vriend van BZ&PC”
  Je hebt inspraak in de te financieren projecten tijdens de Algemene Ledenvergadering. Deze vergadering gaat traditioneel gepaard met een geweldige wijnproeverij onder leiding van Tom en Rob Schaafsma. Daarnaast wordt er ieder jaar geprobeerd een extra activiteit te organiseren, zoals bijvoorbeeld varen in Amsterdam, wandelen door de polder of een borrel. Daarnaast is het een leuke manier om zonder verdere verplichtingen toch betrokken te zijn bij BZ&PC.

 • Hoe word je lid?
  Lid worden kan eenvoudig door een mail te sturen naar vrienden@bzpc-bodegraven.nl. Ook voor vragen kun je hier uiteraard terecht.

 • Waar hebben de Vrienden van BZ&PC aan bijgedragen:
  – Promotie van het Sterrenplan
  – Trainingsdag voor de waterpolojeugd in Zeist
  – Diverse zwem en synchroonzwem clinics van topzwemmers of bondscoach
  – Trainercursussen voor alle afdelingen
  – Plankjes voor het zwemmen
  – Flatscreens in Clubhuis De Zwamkuil
  – Natte lessen voor het zwemmen in het kader van het Bravo project
  – Schoolwaterpolotoernooi
  – Headphone voor het synchroonzwemmen
  – Trainingsdoel voor de waterpolo

  Voor verdere bijdragen, zie foto’s.